این باور غلط درباره کبد چرب را دور بریزید!
برای درمان کبد چرب باید به تدریج و آهسته آهسته وزن کم کنیم.
به گزارش زنهار؛ حسین صمدانیفرد درباره کبد چرب گفت: بیماری کبد چرب یک بیماری متابولیک(مربوط به سوخت و ساز بدن) است؛ کبد چرب در صورت پیشرفت کردن منجر به هپاتیت و سپس سیروز میشود. شایعترین علت سیروز کبدی در برخی کشورها، کبد چرب است.
او با بیان اینکه بسیاری از مردم گریدهای (درجات) مختلف کبد چرب را دارند، گفت: کبد چرب، هنوز درمان دارویی قطعی ندارد؛ اگرچه برخی داروها مانند ویتامین E و داروهای دیابت و ... برای افراد تجویز میشوند اما راهکار درمان آن، ایجاد تعادل میان مصرف انرژی، کاهش سطح انسولین بدن و کاهش وزن بدن است. کاهش وزن، کبد چرب را درمان میکند البته این کاهش وزن باید به تدریج - نه شدید و ناگهانی- انجام شود.
او درباره علت بروز کبد چرب در جامعه بیان کرد: علل کبد چرب شامل کم تحرکی، بالا بودن وزن بدن، مصرف قندها و کربوهیدارتهای زیاد و بالا بودن سطح انسولین است. مصرف زیاد آبمیوههای طبیعی، نوشابه و سایر قندها، میتواند باعث کبد چرب شود.
فوق تخصص بیماریهای غدد درونریز و هورمونی درباره یک باور اشتباه در بین مردم در خصوص کبد چرب تصریح کرد: مردم تصور میکنند که تنها مصرف قندها و شیرینیها باعث کبد چرب میشود اما میوهها چون قند طبیعی دارند میتوان آنها را زیاد مصرف کرد؛ این تصور کاملاً اشتباه است چرا که فروکتوز که قند اصلی میوههاست، یکی از علل شایع کبد چرب است. فروکتوز توسط کبد برداشته میشود و کبد با استفاده از این قندِ موجود در میوهها، تولید قطرات چربی میکند که منجر به ایجاد کبد چرب میشود.
او افزود: کبد چرب حاصل عدم تعادل در مصرف گلوکز (قند) و کربوهیدراتهای ساده است و پیروی از یک رژیم مدیترانهای میتواند به بهبودی بیمار کمک کند. سبزیجات، کالری کم و فیبربالایی دارند و مصرف آنها میتواند به بهبود وضعیت کبد چرب کمک کند.