سفر وزیر خارجه عربستان به ایران؛ پایانی بر بحران‌های تهران و ریاض

حالا هفت سال از قطع روابط دیپلماتیک ایران و عربستان، می‌گذرد و امروز قرار است وزیر امور خارجه عربستان مهمان کشورمان شود.

سفر وزیر خارجه عربستان به ایران؛ پایانی بر بحران‌های تهران و ریاض

به گزارش زنهار به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان ، سفری که به گفته برخی منابع عربی همراه با پیامی از طرف ملک سلمان بن عبدالعزیز برای سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان در جهت توسعه روابط نیز خواهد بود.

پیشتر نیز علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت درباره این سفر گفته بود که فیصل بن‌فرحان اقداماتی را در راستای گشایش سفارت انجام خواهد داد.

در همین راستا نیز به سراغ حسن هانی زاده کارشناس مسائل منطقه رفتیم تا نظر وی را در این باره جویا شویم.

عربستان در جنگ یمن ۳۵۰ میلیارد دلار و در بحران سوریه نیز ۸۰ میلیارد دلار برای خود هزینه مالی به بار آورده است 

وی در این زمینه به ما گفت: سفر فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان به تهران پس از هفت سال تنش بین ایران و عربستان نشانه رویکرد جدید کشور عربستان برای ایجاد همگرایی منطقه‌ای است.  عربستان در طول سال‌های گذشته به ویژه در زمان تنش با ایران متحمل هزینه‌های انسانی و مالی سنگینی شده است و در جنگ یمن عربستان سعودی ۳۵۰ میلیارد دلار هزینه مالی برای خود به بار آورده و در بحران سوریه نیز ۸۰ میلیارد دلار به گروهک‌های تروریستی کمک مالی کرده است که البته این کمک مالی به دستور آمریکا بوده است.

کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: با توجه به شرایط منطقه و اینکه آمریکایی‌ها در طول سال‌های گذشته نگاه تحقیر آمیزی نسبت به عربستان داشتند؛ لذا توافق نامه پکن بین ایران و عربستان فرصت مناسبی است تا این کشور بتواند سیاست‌های خود را در سطح منطقه و همچنین با ایران به عنوان یک کشور قدرتمند اسلامی در منطقه تغییر دهد؛ به همین دلیل به نظر می‌رسد که در هفته‌های اخیر و بعد از توافق نامه پکن عربستان به این سمت و سو حرکت خواهد کرد تا امنیت خلیج فارس را بومی سازی کند.

 تلقی کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس  این است که قبل از فروپاشی کامل رژیم صهیونیستی حیثیت خود را ترمیم کنند

هانی زاده خاطر نشان کرد: رویکرد امارات، عربستان و پادشاهی عمان برای ایجاد یک نیروی دریایی مشترک و همچنین برگزاری یک ائتلاف دریایی مشترک با ایران نشان می‌دهد که کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس از چتر حمایت آمریکا در حال خروج هستند و نگاه این کشور‌ها به سمت همگرایی منطقه‌ای است؛ به همین دلیل هم در حال حاضر عربستان به طور جدی به دنبال این است که مناسبات خود را با ایران مستحکم کند و به توسعه پایدار برسد، زیرا در گذشته به دلیل فشار آمریکا بر عربستان و همچنین عادی سازی با رژیم صهیونیستی هزینه‌های مالی و حیثیتی بالایی برای این کشور‌ها داشته است به ویژه اینکه تلقی کشور‌های عرب حوزه خلیج فارس از جمله عربستان این است که رژیم صهیونیستی در حال فروپاشی است و عربستان باید قبل از فروپاشی کامل این رژیم حیثیت خود را ترمیم کند.

عربستان در حال پایان دادن به جنگ یمن است 

وی افزود: فیصل بن فرحال در سفر به تهران ضمن بازگشایی سفارت عربستان در تهران در تلاش است تا مناسبات پایداری را با ایران برقرار کند و این مناسبات به سطح بالایی برسد. ناگفته نمایند که سایر کشور‌های عرب منطقه نظیر مصر و اردن نیز به دنبال این هستند که با ایران مناسبات قابل قبولی برقرار  کرده و سطح تعاملات خود را ارتقا دهند.

هانی زاده در پاسخ به اینکه آیا مسائل امنیتی تهران و ریاض نیز قابل حل هستند؟ گفت: طبعا عربستان به دنبال این است که اعتماد ایران را جلب کند و در موضوع جنگ یمن عربستان در حال پایان دادن به این جنگ است و نشانه مثبتی از سوی عربستان برای برقراری رابطه با ایران تلقی می‌شود و از این رو به نظر می‌رسد که عربستان به طور جدی د رپی حل مناقشات امنیتی گذشته خود با تهران است.

    دیدگاه شما
    پربازدیدترین اخبار