واریز 2 میلیون اضافه برای این گروه از بازنشستگان
واریز حقوق شهریور ۱۴۰۳ مستمریبگیران و بازنشستگان تأمیناجتماعی بانک رفاه کارگران و سایر بانکها از امروز (۲۰ شهریور)واریز حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران تأمیناجتماعی طبق روال معمول و براساس حروف الفبا، از امروز در تهران و شهرستانها آغاز شده و تا پایان روز ۳۱ شهریورماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش زنهار، براساس اعلام سازمان تأمیناجتماعی، واریز حقوق اسفند بازنشستگان و مستمریبگیران این صندوق از امروز (بیستم شهریور) آغاز میشود. پرداخت حقوق براساس حروف الفبا و جدول اعلامی سازمان انجام میشود.
در روزهای گذشته، فیش حقوقی شهریورماه بازنشستگان تأمیناجتماعی صادر و در سامانه مربوطه بارگذاری شده است.
بازنشستگان با مراجعه به سامانه مربوطه، میتوانند فیش حقوقی خود را دریافت کنند. بیمهشدگان و مستمریبگیران سازمان تأمیناجتماعی با ورود به سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به آدرس https://es.tamin.ir و ورود به بخش «فیش حقوقی مستمریبگیران» و «مشاهده فیش حقوقی مستمریبگیران» میتوانند فیش حقوقی خود را در ماههای مختلف مشاهده و چاپ کنند.
در عین حال مشخص نیست علیالحساب متناسبسازی تیرماه چه زمانی برای بازنشستگان تأمیناجتماعی واریز میشود؛ بازنشستگان کشوری و لشکری این مبلغ را در هفتههای گذشته دریافت کردهاند.
اسماعیل للهگانی درباره آخرین تصمیمات برای واگذاری بانک رفاه اظهار داشت: در حال سازمان تامین اجتماعی محدود ۳۴ درصد مدیریت بانک رفاه را در اختیار دارد و به دلیل اینکه سهام واگذار نکند، ۶۶ درصد از مدیریت این بانک به وزارت اقتصاد تعلق دارد اما در حال حاضر سازمان تامین اجتماعی ۱۰۰ درصد سهامدار است. پیگیریهایی در این باره انجام شده اما این پیگیریها از سوی بانک نیست و در سطح بالاتری در حال اجرا است.
وی درباره حفظ منافع کارگران و بازنشستگان در واگذاری سهام بانک رفاه گفت: هنوز سهام بانک رفاه واگذار نشده اما اگر واگذاری انجام شود سیاستگذاریها به این نحو خواهد بود که بخشی از سهام به کارگران واگذار شود و برنامهریزیها به این نحو است که خود صندوقهای بازنشستگی و خود بازنشستگان سهامدار خواهند بود.
مدیرعامل بانک رفاه درباره روند مولدسازی اموال مازاد بانک رفاه ادامه داد: براساس آگهیهایی که منتشر شود هر فرد واجد شرایط میتواند در فرایند مولدسازیهای اموال مازاد بانک رفاه حضور داشته باشد. تمام سهام شرکتها و ساختمان را آگهی میکنیم و بعضا به صورت نقد و اقساط به فروش رفتهاست. اموالی که قیمت بالایی دارند به دلیل عدم قدرت خرید مردم هنوز به فروش نرفتهاند.
للهگانی با بیان اینکه مرتبا املاک و سهام بانک رفاه برای فروش آگهی میشود، تقریبا تمام املاک مازاد بانک بیش از دو بار آگهی شدهاند، افزود: در سال ۱۴۰۱ بانک رفاه بیشترین واگذاری را در بین سایر بانکها داشته به طوری که ۳۰ هزار میلیارد تومان از اموال مازاد بانک رفاه واگذار شد. عدد میزان فروش و واگذاری اموال مازا بانک رفاه در سال گذشته به دلیل اینکه صورتهای مالی هنوز جمعبندی نشدهاند، دقیق نیست و پس از نهایی شدن صورتهای مالی، میزان دقیق واگذاریها در سال ۱۴۰۲ اعلام میشود.
وی گفت: در سال جاری هم تمام املاک مازاد دوباره آگهی خواهند شد و البته باید این آگهیها با قیمتهای به روز شده منتشر شوند. تمام سهامهای بانک به غیر از سهامهای ابزاری مانند شرکت IT و صرافی و کارگزاریها واگذار میشوند.
مدیرعامل بانک رفاه همچنین درباره ارایه تسهیلات به بازنشستگان تاکید کرد: توانستیم سقف تسهیلات بازنشستگان را از ۲۰ به ۳۰ میلیون تومان افزایش دهیم و خوشبختانه از محل ارایه تسهیلات به بازنشستگان هیچ معوقهای نداریم و بازنشستگان و کارگران از خوش حسابترینها هستند.
پرداخت حقوق شهریور ماه بازنشستگان مطابق ماههای پیشین از بیستم شهریور ماه و با پرداخت مستمری بخش اول بازنشستگانی که نام خانوادگی آنان با حرف «الف» شروع میشود؛ آغاز خواهد شد و مستمری بخش دوم بازنشستگان با حرف «الف» نیز پرداخت خواهد شد.
پرداخت حقوق مرداد ماه بازنشستگان تا ۳۱ شهریور و بر اساس حروف الفبا طبق جدول انجام خواهد شد و بازنشستگان همکار سازمان تأمیناجتماعی آخرین گروه از بازنشستگان خواهند بود که در روز ۳۱ شهریور ماه حقوق خود را دریافت میکنند.
بازنشستگان انتظار دارند این ماه براساس جدول اعلامی عمل شود و پرداخت مستمریها دچار تاخیر نشود.
جزییات جدید از واریز معوقات همسان سازی حقوق بازنشستگان
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین گفت: ما خواستار پراختِ مبلغ متناسبسازی به حساب بازنشستگان تأمین اجتماعی هستیم. اگرچه معتقدیم این مبلغ بسیار ناچیز است و نمیتواند عقبماندگیهای این سالها را جبران کند.
عید علی کریمی، دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین، با انتقاد از عدم واریز یک میلیون تومان متناسبسازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: بازنشستگان تأمین اجتماعی، باز هم از متناسبسازی عقب ماندند و هنوز خبری از پرداخت مبلغ متناسبسازی به حقوق آنها نیست. صندوق تأمین اجتماعی تنها صندوقی است که منابع آن از سوی اعضای آن، یعنی کارگران، بدون کمک دولت تأمین میشود، اما هر وقت که از پرداخت حق و حقوقِ این صاحبانِ اصلی صحبتی میشود، به بهانه کمبودِ منابع و ناترازی درآمد و هزینه، قضیه را فیصله میدهند.
وی بیان کرد: این صندوق در طول سالها وظیفه حاکمیتیِ پرداخت بیمه برخی از اقشار را هم بر دوش گرفته اما دولت بابتِ تحمیل این وظیفه خود، تعهداتِ خود را به صندوق پرداخت نکرده است. بنابراین ناترازی و ضعف صندوق نتیجه سیاستهای حاکمیتی است و ربطی به کارگران و بازنشستگان ندارد.
کریمی گفت: لزوم انجام متناسبسازی برای بازنشستگان تامین اجتماعی نتیجه سالها بیقانونی و بیتوجهی به ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی است. اگر در قانون از اجرای متناسبسازی برای بازنشسستگان صحبت شده، نمیتوان بازنشستگانِ تأمین اجتماعی را از سایر بازنشستگان جدا کرد. قانون باید برای همه اجرا شود. وقتی دولت قبل قانونی نوشته و مجلس آن را مصوب کرده، این قانون برای همه بازنشستگان است، نمیتوان یک بخش از دولت بگوید ما قانون نوشتیم و یک بخش دیگر بگوید نمیتوانیم اجرا کنیم! مجلس هم باید بر روی آنچه وضع کرده نظارت داشته باشد.
این فعال کارگری گفت: ما خواستار پراخت مبلغ متناسبسازی به حساب بازنشستگان تأمین اجتماعی هستیم. اگرچه معتقدیم این مبلغ بسیار ناچیز است و نمیتواند عقبماندگیهای این سالها را جبران کند، اما پایِ همین مبلغ کم هم میایستیم و اجازه نمیدهیم اینبار نیز حقوق بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی پایمال شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین در پایان گفت: امیدواریم دولت به قوانین پایبند باشد. امیدواریم آقای میدری و رئیسی که برای سازمان تامین اجتماعی انتخاب میشود، سیاست یکدستی برای احقاقِ حقوق کارگران و بازنشستگان داشته باشند. امیدواریم قوانینِ روی کاغذ، به اجرا در آیند.
با تغییر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، قرار است مناسبات جدیدی در این وزارتخانه حاکم شود، وزارتخانهای که با پوشش ۴۶ میلیون نفری، سرنوشتِ بیش از نیمی از جمعیت کشور را در اختیار دارد و تصمیماتی که در آن گرفته میشود، وضعیت شاخصهای اجتماعی و رفاهی کشور را جابجا میکند.
«آیا وزیر کار جدید و معاون روابط کاری که به کار میگمارد، حاضر به ترمیم مزد و حقوق و باطل اعلام کردنِ دستمزد غیرقانونی ۱۴۰۳ هستند»؛ این مهمترین سوالیست که کارگران و فعالان کارگری مطرح میکنند؛ دستمزد ۱۴۰۳ بدون امضا و تایید نمایندگان کارگری به صورت غیرقانونی در شورایعالی کار به تصویب رسیده و امروز قطعاً نیازمند بازنگری و اصلاح اساسیست؛ این دستمزد حتی از یکسوم خط فقر هم کمتر است و تنها برای تامین هزینههای یک هفته در هر ماه کفایت میکند. در واقع کارگران شاغل و بازنشستهای که حقوق ماهانهشان منطبق بر حداقل دستمزدِ مصوب شورایعالی کار است، سه هفته از هر ماه را با جیب خالی روزگار میگذرانند.
«احسان سهرابی» فعال کارگری با تاکید بر لزوم ترمیم سریعِ دستمزد و اصلاحِ حقوق کارگران شاغل و بازنشستهی کشور که به گفته او، زیر خط فقر مطلق به سر میبرند و برای تامین نیازمندیهای زندگی هیچ مرجع و دستاویزی ندارند؛ میگوید: آقای وزیر! حوزه روابط کار وزارتخانهی شما نیازمند خانه تکانیست؛ آنهم یک خانهتکانی اصولی و اساسی!
این فعال کارگری از احمد میدری درخواست میکند « با انتصاب معاونت توانمند در حوزه روابط کار که بیشک قلب وزارت کار است، وضعیت پرتلاطم و آشوبزدهی زندگی کارگران کشور را به آرامش برساند».
سهرابی در ادامه میگوید: با انتخاب وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی، شمع کم نور امید در دل برخی از کارگران روشن شده است، اما بدون تردید دغدغهها و ناکامیها هنوز سر جای خودشان هستند و تکان نخوردهاند؛ رفع این دغدغهها نیازمند تدبیر و درایت است و یک همت عالی میطلبد.
این دغدغهها چیست، یا به عبارت سادهتر، مهمترین دغدغههای کارگران در مقطع کنونی شامل چه مواردیست؛ این فعال کارگری در پاسخ به این سوال میگوید: انتصاب معاونت روابط کار از متخصصین این حوزه که دانش و تقوی را با هم داشته باشد، اهمیت بسیار دارد؛ امروز با امضای بخشنامههای متناقض، زندگی کارگران دچار دردسرهای بسیار شده؛ شما کافیست فقط به حوزهی مشاغل سخت و زیانآور و بازنشستگی پیش از موعد نظری بیندازید تا عمق فاجعه را دریابید؛ به لطف بخشنامههای متناقضِ حوزهی روابط کارِ وزارت کار، کارگران پیمانکاری دیگر نمیتوانند از بازنشستگی پیش از موعد بهرهمند شوند چون هیچ کس مسئول پرداخت ۴ درصد سخت و زیانآورِ آنها نیست!
به گفته سهرابی، امروز یازده هزار تشکل کارگری در استانهای مختلفِ سراسر کشور نیازمند خانه تکانی هستند؛ در چنین شرایطی، بساطِ نظارت استصوابی در روند تعیین اعضای هیات مدیره تشکلهای کارگری باید برچیده شود و آزادی عمل تشکلیابی به رسمیت شناخته شود.
مسئله مهم بعدی، افزایش چشمگیر نرخ حوادث کار و فوتیهای ناشی از آن است؛ اخیراً آمارها به شدت صعودی شده و هر روز بیش از ۵ کارگر در اثر حادثه کار جان خود را از دست میدهند؛ سهرابی با بیان اینکه «آقای وزیر! جان انسانها شان و کرامت دارد و نباید قربانی سودجویی و منافع خواص شود» میافزاید: بیش از ۵ فوتیِ روزانهی حادثه کار، گواه و تایید ضعف در زیرساختها است؛ متاسفانه بسیاری از سوپاپهای اطمینان ایمنی را حذف کردهاند؛ برای مثال، صلاحیت ایمنی که از الزامات شرایط برگزاری مناقصات است به راحتی با یک مصوبه و بخشنامه ابطال شده است؛ دیگر لازم نیست پیمانکاران گواهی تایید ایمنی داشته باشند و این یعنی مصیبت!
به اعتقاد این فعال کارگری، مسئلهی بحرانساز بعدی، ناکارآمدی مدیران کل ادارت کار استانهاست که غالباً ذوب شده در اتاق بازرگانی هستند و تحت عنوان گفتگوی دولت با بخش خصوصی، قوانین آمره و الزامات قانونی را با یک صورتجلسهی ساده و به اسم بهبود فضای کسب و کار! به انزوا میبرند و این در حالیست که فرایند تفاسیر قانون در حوزه روابط کار، تعریف شده و نیازمند سهجانبهگراییست و شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی نمیتواند قانون جدید وضع کند یا قوانین را به نفع خود تفسیر نماید.
و از همه اینها گذشته، دغدغهی اصلی دیگر، سرنوشت سازمان تامین اجتماعیست که سالهاست در دل یک بحران اساسی گیر افتاده و ظاهراً با این سیاستهای کجدار و مریز و ضد کارگرانه راه فراری ندارد؛ سهرابی در ارتباط با تامین اجتماعی و اصلاحات مورد نیاز آن میگوید: در این مقطع کنونی، انتصاب مدیرعاملِ سازمان تامین اجتماعی و انتصاب هیات امنای این سازمان اهمیت بسیار دارد؛ انتصابات صحیح میتواند در وضعیت کنونی در مدیریت بحران تامین اجتماعی موثر باشد؛ افتخار مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی قبل، پرداخت بدهیهای سازمان به مراکز درمانی بود نه وصول مطالبات از دولت؛ که آنهم مشخص نیست با چه مکانیزمی و از طریق چه روندی بدهیهای سازمان پرداخت میشد.
او تاکید میکند: امیدواریم اندکی دست دولت از جیب کارگران و بازنشستگان خارج شود و از منابع شستا برای جبران ناتوانی صندوق تامین اجتماعی استفاده شود، شاغلان و بازنشستگان به عنوان سهامداران واقعی این صندوق در رفاه نسبی زندگی کنند و دغدغهی درمان رایگان و معیشت نداشته باشند.
سهرابی در پایان خطاب به «احمد میدری» میگوید: از هیات مدیره شستا و مدیریت هلدینگهای زیرمجموعهی آن غافل نشوید؛ استدعا دارم چهرههای سیاسی را منتصب نکنید که غیر از هزینهزایی و سهمخواهی جناحی، آوردهی دیگری ندارد؛ این انتصابات سیاسی و جناحی، سالهاست که به شستا و حوزه سرمایهگذاری تامین اجتماعی آسیب زده، یک نمونه روشن، اختلاسهای میلیون دلاری در هلدینگهای شستاست که ما کارگران و بازنشستگان آخرسر متوجه نشدیم آنهایی که زدند و بردند و خوردند، چطور قسر در رفتند و امروز کجا هستند! لطفاً نگذارید داراییهای کارگران فقیر اختلاس و به جیب مدیران سرازیر شود.