متناسب سازی حقوق بازنشستگان کی اجرایی میشود؟
تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد.
به گزارش زنهار، تصویبنامه مصوب جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۶/۰۷ هیات وزیران درخصوص«اصلاح آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان»طی نامه شماره ۸۷۹۱۲ درتاریخ ۱۴۰۳/۰۶/۱۱ توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد. بر این اساس واژه”خالص” از آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان حذف شد.
نصرالله دریابیگی، نایب رئیس کانون کارگران بازنشسته اظهار داشت: طرح قانونی همسانسازی حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری به صورت منظم اجرایی میشود اما بازنشستگان کارگری تحت پوشش تامین اجتماعی سه ماه از دریافت ماهانه یک میلیون تومان طرح متناسبسازی محروم هستند؛ باید پرسید چرا؟
ایلنا نوشت: دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی این استان با اشاره به شعارهای مسئولان در دولتهای مختلف طی ۴۵ سال گذشته درخصوص رفاه وآسایش کارگران و بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: در این سالها شاهد تبعیضهای بسیاری در حق بازنشستگان تامین اجتماعی بودهایم به طوری که ۷۰ درصد این عزیزان که عمر شریف خود را صرف اعتلا وخودکفایی کشور کردهاند اکنون حداقل مستمری را دریافت میکنند.
وی به مشکلات متعدد بازنشستگان درایام پس از فراغت از اشتغال و در سن بازنشستگی اشاره کرد و گفت: صحیح نیست که پیشکسوتان عرصههای تولید، در زندگی عادی درجا بزنند و گرفتار فقر و محرومیت شدید شوند.
نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی از دولت چهاردهم و وزیر جدید تعاون، کار و رفاه اجتماعی خواست به وعدههای خود در موردِ جامعه کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی جامه عمل بپوشانند.
دریابیگی با بیان اینکه «اندوختههای صندوق تامین اجتماعی حاصل یک عمر بیمهپردازی کارگران وبازنشستگان است و باید درخدمت رفاه همین گروه از جمعیت کشور باشد» تاکید کرد: دولت و تامین اجتماعی هرچه سریعتر معوقات متناسبسازی را به حساب کارگران بازنشسته پرداخت نمایند تا هرگونه تبعیض برطرف شده و عدالت برقرار گردد.
در سالهای اخیر، سازمان تأمین اجتماعی با هدف حمایت بیشتر از افرادی که سابقه بیمهپردازی کمتری دارند، تغییرات مهمی در قوانین بازنشستگی اعمال کرده است. یکی از این تغییرات، امکان بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه بیمهپردازی است که به تازگی به طور گستردهتری اطلاعرسانی شده است.
شرایط بازنشستگی با ۱۰ سال سابقه بیمه
بر اساس این قانون، مردان با ۶۰ سال سن و زنان با ۵۵ سال سن میتوانند با داشتن حداقل ۱۰ سال سابقه بیمهپردازی، درخواست بازنشستگی خود را ثبت کنند. این تغییرات به منظور فراهم کردن شرایط بهتر برای افرادی که به دلایل مختلف نتوانستهاند سابقه بیمهپردازی طولانیتری داشته باشند، اعمال شده است.
نحوه محاسبه مستمری بازنشستگی
مستمری بازنشستگی برای افرادی که با ۱۰ سال سابقه بازنشسته میشوند، بر اساس میزان سابقه بیمهپردازی محاسبه میشود. به عنوان مثال، اگر فردی با ۱۰ سال سابقه بازنشسته شود، مستمری او معادل ۱۰ روز حقوق خواهد بود. این در حالی است که افرادی که سابقه بیشتری دارند، مستمری بیشتری دریافت خواهند کرد.
افرادی که کمتر از ۱۰ سال سابقه بیمهپردازی دارند، میتوانند با پرداخت حق بیمه سنوات کسری، سابقه خود را به ۱۰ سال برسانند و از مزایای بازنشستگی بهرهمند شوند. این امکان به ویژه برای افرادی که نزدیک به سن بازنشستگی هستند و سابقه بیمهپردازی کافی ندارند، بسیار مفید است.
شرایط ویژه برای افراد از کار افتاده
برای افراد از کار افتاده نیز شرایط ویژهای در نظر گرفته شده است. افرادی که به دلیل از کار افتادگی کلی قادر به ادامه کار نیستند، میتوانند با حداقل ۱۰ سال سابقه بیمهپردازی بازنشسته شوند. در این حالت، مستمری بازنشستگی بر اساس میزان سابقه بیمهپردازی و حقوق مبنای کسر حق بیمه محاسبه میشود. همچنین، مستمری از کارافتادگی کلی نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد. این به معنای آن است که افراد از کار افتاده حداقل حقوقی را دریافت خواهند کرد که ممکن است با مستمری افراد عادی که سابقه بیمهپردازی مشابهی دارند، متفاوت باشد.
وام بازنشستگان
با پیگیری های مدیر عامل صندوق بازنشستگی، وام ازدواج فرزندان بازنشستگان کشوری برای ۴ هزار و ۲۶۴ نفر از فرزندان بازنشستگان عزیز که تا بهمن ماه سال گذشته ثبت نام کرده بودند و مدارک مربوطه را بارگذاری و توسط مدیریت های استانی تایید شده بودند و همچنین واجد شرایط دریافت این تسهیلات بودند، واریز شد.این وام سی و پنج میلیون تومانی با کارمزد سالانه ۴ درصد است.
ارائه تسهیلات مالی از جمله سیاستهای رفاهی و خدماتی صندوق بازنشستگی کشوری است که برای کمک به بهبود معیشت و رفع نیازهای عزیزان بازنشسته و خانواده محترمشان به صورت مستمر انجام میشود.